CEVİZ FAYDALARI
Ceviz Sirkesi Nasıl Kullanılır?
Ceviz sirkesi asidik bir ürün olduğu için doğrudan tüketmek yanlış olacaktır. Mutlaka su ile seyreltilmesi gereken ceviz sirkesini, sabahları aç karna bir bardak ılık içme suyunun içerisine bir yemek kaşığı kadar ekleyerek kullanabilirsiniz. Salata ya da yeşillikli yiyeceklerin içerisine de ekleyerek ceviz sirkesini tüketebilirsiniz.
Ceviz Sirkesinin Faydaları
- Sindirim Sistemini Güçlendirir
- Kalp Sağlığını Korur
- Vücut Direncini Yükseltir
- Kandaki Kolesterol Seviyesini Dengeler
- Kemikleri Güçlendirir
- Zihni Açar
- Enfeksiyonu Temizler
- Cildin Yenilenmesini Sağlar
- Saçları Besler
- Güçlü Antioksidan Maddeler İçerir
- Fermente ürün olan ceviz sirkesi şifa deposu olarak bilinerek sindirim sistemi rahatsızlıklarında tüketimi sıkça tercih edilmektedir. Midede stres ve sinir durumları sonucu oluşan kramp ya da şişkinliklerde durum önleyici özellik göstermektedir.
- Çok eski zamanlardan günümüze kadar süre gelen ceviz sirkesi tüketimi sonucunda kalp ve tansiyon dengelenmesinde bunun yanı sıra ise damar tıkanıklığını önleyici özellik göstermektedir. İçeriğinde bol miktarda omega yağı bulunduran ceviz sirkesi ile kalbe giden tüm damarların rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
- Bu mucizevi lezzet ile vücut direncinizi yükseltebilir mevsim geçişlerinde ya da kış aylarının soğuk havasından korunarak hasta olmadan mevsim geçişini rahatça yapabilirsiniz.
- Düzenli tüketimi sayesinde kanda bulunan kötü kolesterol seviyesini düşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kanın temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
- Kalsiyum deposu olan ceviz sirkesi aynı zamanda iskelet sisteminin korunmasına yardımcı olarak kemiklerin güçlenmesini sağlar. Sağlıklı iskelet ile kendinizi daha dinç hissedebilir daha kaliteli bir yaşam sürdürebilirsiniz.
- Dikkat dağınıklığı gibi olumsuz etkenleri önler ve beyin yapısının güçlenmesine yardımcı olur.
- Bir diğer önemli özelliği ise düzenli olarak tüketimi sayesinde antibiyotik etki sağlar ve vücuda yayılan bakteri ve mikroplara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar. İdrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıkları iyileştirmede görevlidir.
Ceviz sirkesinin yapımı için;
· Bir su bardağı çekilmiş ceviz,
· 2 litre su,
· 2 yemek kaşığı bal,
· 1 çay kaşığı kadar kaya tuzu gerekmektedir.
Yapılışı;
· Öncelikle iki litre su kaynatılır ve soğutulur. Doğal fermantasyon için bu işlem son derece önemlidir.
· Kaynayıp soğuyan bu su kavanoza aktarılır ve bu kavanoz içerisine diğer malzemeler eklenir.
· Bir tahta kaşık ile karıştırılan karışımın üzeri hava alan bir bez ile örtülür ve kavanozun kapağı kapatılır.
· Bu işlem sonucunda kavanoz serin ve güneş almayan, kuru bir alanda yaklaşık yirmi, yirmi beş gün bekletilir.
· Kavanozların bekletildiği gün boyunca günde bir kez karıştırılması gerekiyor. Dilerseniz bekletmenin sonunda kullanıma hazır olan ceviz sirkesinin içerisinde bulunan cevizleri süzebilirsiniz.
0 Yorumlar