D vitamini içeren besinler:
Süt, ayran, kefir, peynir ve yoğurt, Tereyağı, Ton balığı, Somon, Uskumru, İstridye, Karaciğer,
Yumurta sarısı, Tatlı patates, Balık yağı, Mantar, Maydanoz, Yonca, Isırganotu, Yulaf
B12 vitamini nelerde bulunur?
Karaciğer, dalak gibi sakatatlar. Midye, istiridye, karides gibi kabuklu deniz ürünleri.
Alabalık, ringa, uskumru ve ton balığı, Süt, yoğurt, peynir.
Yumurta B12 vitaminin en zengin kaynakları arasında yer alır.
B17 kanserde, hidrojen siyanür oluşturarak kanserli hücreleri öldürmeyi sağlıyor. Ancak B17 tek başına yeterli değildir bunun için anti kanserojen içerikli beslenme düzenli egzersiz de şarttır. A, C, E, B15 vitaminleri ile birlikte alınması etkisini daha çok göstermektedir.
B17 VİTAMİNİ
Ancak Amerikan Araştırma Derneği B17 vitaminin kanseri önlediğini ve tedavi edici özelliğinin olmadığını söylemektedir.
B17 Vitamini İçeren Gıdalar (Besinler, Yiyecekler)
B17 Vitamini İçeren Meyveler:
Böğürtlen, Kiraz, Kızılcık, Yaban Mersini, Mürver, Bektaşi Üzümü, Üzüm Dut, Ahududu, Çilek
B17 Vitamini İçeren Çekirdekler;
Elma Çekirdeği, Kayısı Çekirdeği, Nektarın Çekirdeği, Kiraz Çekirdeği, Erik Çekirdeği,
Keten Tohumu, Darı, Şeftali Çekirdeği, Armut Çekirdeği
B17 Vitamini İçeren Fasulye çeşitleri;
Siyah Fasulye, Börülce, Lima Fasulyesi, Bezelye,
Diğer B17 İçeren Gıdalar;
Acı Badem, Ispanak, Tere, Kaju, Bambu Yaprağı, Okaliptüs Yaprağı, Pancar, Tatlı Patates.
Yapılan bazı araştırmalar B17 vitaminin oral yolla alınması sonucunda siyanür zehirlenmesi yapacağı yönünde tespitler ortaya çıkarmıştır. Belirtileri ise, nefes darlığı, zihin karışıklığı, bazı durumlarda baş ağrısı, halsizlik, baş dönmesi ve uyku halidir. Ağız içinde ve ciltte kızarma oluşabilir. Şiddetli zehirlenme nöbetlerine, komaya ve nefesin durmasına neden olabilir.
Araştırmalar birbiriyle farklı görüşler göstermektedir. B17’nin kanseri önlediği ya da önlemediği yolunda. Bu konuda sağlıklı olarak hareket etmek için mutlaka uzman bir hekim önerisi almak tercih edilmelidir.
Flovoidler
Yeşil, sarı, beyaz ve kırmızı renkli sebzelerde bulunan flavonoidler için kırmızı pancar, kırmızı lahana, havuç, kayısı, domates, patates, soğan, patlıcan, elma, armut, şeftali gibi gıdaları tüketmek gerekir. ' açıklamasında bulundu.
Maydonoz, kereviz, papatya cayı, greyfurt, portakal, Balık, somon, sardalya, karides
0 Yorumlar