Bu içecek karın yağını hemen
eritiyor!
Karın çevresinde biriken inatçı
yağlar, genelde bağırsak tembelliği sonucu oluşur. Yağlar karında depolanır ve
vücudun toksinlerden arınmasını (detoksifikasyon) yavaşlatır. Bu yüzden
beslenme uzmanları bu probleme çözüm olarak bir içecek öneriyorlar.
Göbek Yağı
Eriten İçecek Tarifi
– 125 gram yaban turpu
– 3 adet limon (tarım ilaçlarını
temizlemek için, kullanmadan önce limonları su dolu bir kaba koyup üzerine 1
yemek kaşığı sirke ilave edin ve 10 dakika bekletin)
– 3 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
125 gram
yaban turpunu mutfak robotuna koyup iyice çekin. Limonları (kabuğu soyulmamış
olarak) kesin, çekirdeklerini çıkarın ve limonları da mutfak robotuna koyun.
Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yaban turpuyla birlikte çekin. Ardından 3
yemek kaşığı balı ilave edin ve iyice karıştırın.
Bu karışımı ağzı kapalı bir kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin.
Peki nasıl
tüketilmeli?
Bu karışımından 3 hafta
boyunca, günde iki defa, öğün esnasında 1 yemek kaşığı tüketin.
Yaban turpunun sağlık açısından
faydaları:
Yaban turpu
kökünün ve yapraklarının sağlığa faydaları yüzyıllardır bilinmekte. Yaban turpu
brokoliden 10 kat fazla glukozinolat içerir, bu sayede faydasından yararlanmak
için çok fazla yaban turpu tüketmeniz gerekmez. Hatta etinizin üzerine
süreceğiniz az miktarda yaban turpu sağlık açısından önemli faydalar sağlar.
Latince adı Armoracia rusticana olan yaban turpunda bulunan glukozinolatlar,
kansere ve çevresel zehirlere karşı direnci artırır. Güçlü antioksidan
özelliklere sahiptir ve aynı zamanda burun ve solunum yolu problemlerini
rahatlatmada kullanılabilir. Glukozinolatlar ayrıca, belirli bakteri ve mantar
türlerine karşı zehirleyici etkiye sahiptir. Enfekte olmuş bölgedeki kan
akışını hızlandırıp, atıkların vücudun o bölgesinden hızla uzaklaştırma kabiliyeti
sayesinde farklı enfeksiyonlara karşı doğal antibiyotik işlevi görür.
Limonun
sağlık açısından faydaları:
Limonun
tadı her ne kadar asidik olsa da, limon vücutta bazik etki oluşturur. Hatta
limonlar en çok bazik etki gösteren gıdalardan biridir, bu da limonu vücudun
yüksek asidik olduğu durumları dengelemek için mükemmel bir gıda haline
getirir. Dünyanın her yerinde sevilen, mutfaklarımızın ana gıdalarından olan
limon ürik asit ve diğer toksinleri çözücü bir maddedir, karaciğeri çok iyi
uyarır ve safrayı sıvılaştırır.
Limon kabuğunda bulunan tangeratin isimli güçlü fitobesin bileşeninin
Paskinson’s hastalığı gibi beyin hastalıklarında karşı koruduğu gösterilmiştir.
Limon, C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından da zengindir ve bağışıklık
sisteminin soğuk algınlığı ve gripe yol açan mikroplarla savaşmasına yardımcı
olur. Meyve ve sebzeler açısından zengin, sağlıklı bir beslenme düzenine sahip
olmak özellikle fiziksel olarak daha az hareketli olduğumuz kış aylarında daha
da önemlidir.
Balın
sağlık açısından faydaları:
Bal arıları tarafından çiçeklerdeki
nektardan üretilen tatlı bir sıvı olan bal, bazı kanser türleri ve kalp
hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı antioksidanlar olan flavonoidleri
içerir. Yapılan son araştırmalar, balla tedavinin ülser ve bakteriyel gastroenterit
(mide bağırsak yangısı) rahatsızlıklarını azaltmaya yardımcı olduğunu gösterdi.
Bal, özellikle de karabuğday balı
öksürüğe iyi gelir. Yapılan bir araştırmada karabuğday balının gece öksürüğüne
iyi geldiği ve rahat bir uyku sağladığını gösterdi.
KAYNAK: http://yemek.mynet.com/gunde-2-yemek-kasigi-tuketin-ve-gobeginize-elveda-deyin-1157199
YETİŞKİNLER
İÇİN ENERJİ VERİCİ MACUN;
500 GR KESTANE BALI
50 GR POLEN
30 GR BADEM TOZU
50 GR ZENCEFİL TOZU
50 GR ÇÖREK OTU TOZU
50 GR ÜZÜM ÇEK TOZU
30 GR ZERDEÇAL
20 GR GİNSENG OTU TOZU
30 GR ÇAKŞIR OTU TOZU
40 GR AZGIN TEKE OTU TOZU
50 GR FINDIK TOZU
YUKARIDA
YER ALAN ÜRÜNLERİ GÜZEL BİR KAVANOZDA KARIŞTIRINIZ. GÜNDE 2 KERE
KULLANABİLİRSİNİZ.
NOT: KÜRÜMÜZÜ UYGULAMADAN ÖNCE MUHAKKAK DOKTORUNUZA DANIŞINIZ!
Öksürüğü geçiren 3
malzemeli karışım
Havaların soğumasıyla ve sigara
kullanımının artmasıyla baş gösteren öksürükten evde bulundurduğunuz 3
malzemeyle kurtulabilirsiniz.
Kuru, ıslak
öksürük sigara kullanımından veya soğuk algınlığı gibi hastalıkların
gelişmesiyle ortaya çıkar.
Öksürüğün gelişmesinin en temel nedeni ise soluk borusu ve akciğerdeki
istenmeyen atıkların dışarı atılmasıdır. Ancak sizi bu illetten kurtaracak çok
basit bir tarifimiz var. Evinizde bulunan 3 değerli malzemeyle geçmeyen
öksürükten kurtulabilirsiniz.
Malzemeler:
– 3 bardak
su
– 1 tane soğan
– 1 tane misket limonu
– 2 çorba kaşığı bal
Hazırlanışı:
3 bardak
içme suyunu derin bir kap içerisinde iyice kaynatın. Daha sonra soğanı soyup
ikiye bölerek ve kaynayan suyun içerisine atın ve 15 dk kaynatın. 15 dk sonunda
soğanı tencereden alın ve suyu ılımaya bırakın. Su ılındıktan sonra içerisine 2
çorba kaşığı bal ve limon suyu ekleyip içebilirsiniz.
Not: Soğanın kokusunu bastırmak için içerisine tarçın
ekleyebilirsiniz…
KAYNAK: http://www.haber7.com/genel-saglik/haber/2251651-oksurugu-geciren-3-malzemeli-karisim
Mucize Kür …
Limon sarımsak kürü tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeler
· 2 litre hiç su eklenmemiş taze sıkılmış limon
suyu
· 40 diş soyulmuş sarımsak
· Koyu renkli, ışık almayan büyük bir kavanoz
Nasıl
yapılır?
Sıktığınız limonları
mümkünse koyu renkli bir kavanoza doldurun ve üstüne hiç ekstra su eklemeyin.
Sıktığınız limon suyu 2 litre yani 8 su bardağı kadar olmalı. Ardından 40 diş
orta boy sarımsağı soyun ve ezin. Sarımsakları da kavanozun içine ekleyerek
ılık ve ışık almayan bir odada bu karışımı 21 gün boyunca muhafaza edin. Ancak
kavanozu her gün çalkalamanız gerektiğini de unutmayın.
21
günün sonunda sarımsaklar limon suyunun içinde iyice eridikten sonra bu kürü
her sabah kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı olarak içebilirsiniz.
Ahmet & Elmas MARANKİ (Şifalı Kürler Kitabı)
MARANKİ SOĞAN KÜRÜ
Her gün
taze olarak hazırlanmalıdır.
1 orta boy kabuklu soğan yıkanır, soğanı eliniz ya da sert bir cisimle biraz
ezin. 2 su bardağı su koyulur ve cezvede 5 dakika kaynatılır.
Elde edilen kaynar soğan suyunun ılınması beklenir.
Ilık bir şekilde sabah akşam bir su bardağı bu sudan içilir. bardak içilir.
Böylece 21 gün boyunca soğan suyu kürüne devam edilir.
Soğan kürünün faydaları nelerdir? Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti
(endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı kullanılabilir. Polikistik over sendromu
tedavisin destek olarak kullanılabilir. Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini
gidermek için bir alternatiftir. Menopoz şikayetlerini azaltmak için
kullanılabilir. Vajinal akıntılarda kullanılabilir. Hamile kalmak isteyenlere
uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ciltte çıkan iltihaplı sivilce ve aknelerde
kullanılmaktadır. Uzmanlar içeriğindeki sulfosid nedeniyle doğal antibiyotik
olarak adlandırırlar. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunduğu
bilinmektedir. Vücutta meydana gelen yağlanmayı azaltacağından, zayıflamaya
yardımcı olur. Prostatta oluşan iltihapları azaltıcı etkileri nedeniyle,
ağrıların azalmasına yardımcıdır. Çiğ soğan tüketimi, yemek sonrasında kandaki
total gliserit oranını düşürmede kullanılabilir.
Kaynak: Prof. Dr. Ahmet&Elmas
Maranki (Şifalı Bitkiler kitabı)
GAZ,
REFLÜ VE ÜLSER ŞİKAYETİ OLANLAR BU KÜRÜ UYGULAYABİLİRLER!!
PATATES (SOLANUM TUBEROSUM)
Patates önemli bir besin
maddesidir.
Kullanma
şekli:
Patateste bol miktarda protein, B, C vitaminleri ve fazla miktarda potasyum
bulunur. Unlu gıdalara göre bir derece daha iyi oluşu, daha fazla minerale
sahip oluşundandır.
Önerilen
hastalıklar:
Şeker hastalarının kanını alkali hale getirerek, susuzluklarını keser ve
hastalıklarına dayanıklılığını artırır. Ülser ve reflüye yardımcı olur.
Denenmiş ve mücerrebdir. Sindirimi kolaylaştırıp, kabızlığı
önler.
Karaciğer şişliğini giderir. İshali kesmek için patates püresi, yağsız yoğurtla
karıştırılıp yenir.
Sert bir
cisim yutanlar, patates püresi yiyerek cismi çıkarır.
Kullanma
şekli:
Vitamin değerinin kaybolmaması için külde veya çift tabanlı tencerelerde
pişirilmelidir. Suyunu çiğ sıkarak her sabah 2 bardak çiğ olarak içmek gaz,
ülser ve reflünün şifasıdır. Suda haşlandığı zaman, patates içinde bulunan
potasyum ve diğer faydalı maddeler suya geçerek kaybolur. Suyu dökülmemeli
kullanılmalıdır. (Hibrit tohum olmamalı).
Kızartılarak
yenilmezse kilo aldırmaz.
Patates
yemeği piştiği gün tüketilmelidir.
Yan etkileri:
Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.
Kaynak: Prof. Dr. Ahmet & Elmas
Maranki (Şifalı Bitkiler kitabı Syf. 315-316)
KENEVİR
TOHUMU’NUN FAYDALARI – KENEVİR TOHUM YAĞI’NIN FAYDALARI
PROTEİN
AÇISINDAN ZENGİNDİR
Kenevir tohumları 9 temel amino asitin tamamını sağlayan bir protein
kaynağıdır. Kenevir tohumları neredeyse soya fasulyesi kadar protein
içermektedir ve her 30 gram tohumda yaklaşık 3 yemek kaşığı(9.46gram) protein
vardır. Amino asitler tüm proteinler için yapı taşıdır. İnsan vücudu bu
asitlerin dokuzunu da üretemez bu nedenle kişilerin bunu alması gerekir. Daha
az sayıda bitki bazlı gıda tam protein kaynağıdır ve kenevir tohumları
vejeteryan ve vegan diyetlerine katkı yapar. Kenevir tohumu özellikle kalp sağlığı
için faydalı olan arginin adı verilen bir amino asit bakımından zengindir ve
kalp sağlığı için yararlıdır.
DOYMAMIŞ
YAĞLAR İÇERİR
Doymamış yağların özellikle OMEGA-3 yağ asitine yararları çoktur. Kenevir
tohumları omega-3 bakımından zengindir ve alfa-linolenik asit(ALA) bakımından
büyük bir esansiyel yağ kaynağıdır. Vücudumuz esansiyel yağ asitlerini üretemez
ve bu vücut için ve sağlığımız için çok önemlidir ayrıca omega-3’lerin
omega-6’lara oranıda oldukça önemlidir. Genel olarak insan vücudu çok fazla
omega-3 ve omega-6 tüketme eğilimindedir eğer diyetlere ve beslenmemize kenevir
tohumunu eklersek bu dengeyi sağlamaya yardımcı olacaktır. 2015 yılında yapılan
bir hayvan araştırmasının sonuçlarına göre, tavukların diyetine kenevir tohumu
ve kenevir tohumu yağı dahil etmek, yumurta sarısında artan seviyelerde omega-3
ve daha sağlıklı bir omega-3 ile omega-6 oranına yol açmıştır. Ayrıce kenevir
tohumlarının doymuş yağ oranı düşüktür ve trans yağları içermez.
KENEVİR
TOHUMU VE TOHUM YAĞI BOL LİF İÇERİR
Kenevir tohumundaki lifin çoğu kenevirin dış kabuğunda veya kenevirin kabuğunda
bulunur. Bunula birlikte kenevir tohumları yaklaşık 1,2gram lif içerir. Her gün
düzenli ve yeterince lif tüketmek;
-İştahı azaltmak
-Kilo konusunda yardım
-Kan şeker seviyesini dengelemek
-Bağırsak sağlığını geliştirmek için faydalıdır.
ZENGİN
MİNERAL VE VİTAMİN KAYNAĞI
Kenevir tohumları etkileyici bir dizi vitamin ve minerel içerir.
Kenevir tohumu özellikle şu yönlerden zengindir;
-E vitamini
-Magnezyum
-Fosfor
-Potasyum
Kenevir yağı ayrıca çok derece iyi bir demir, çinko ve B vitamini kaynağıdır ve
ayrıca kenevir tohumu niasin(B3 vitamini), B2 vitamini, tiamin(B1 vitamini), B6
vitamini ve folat(b9 vitamini) bakımındanda oldukça zengindir. Bazı
araştırmalarda ise kenevir tohumunun çeşitli olumlu sağlık etkilerine sahip
olduğu görülmektedir.
BEYNİNİZİ
KORUR
Kenevir tohumlarında bulunan CBD bileşiği nörolojik koşullara yardımcı
olabilir. Food Chemistry dergisinde yayınlanan bir araştırma kenevir tohumu
ekstresinin laboratuar testlerinde antioksidan etkilerine sahip olduğunu buldu.
Bu etkiler kenevir tohumlarının CBD içeriğinden kaynaklanıyor olabileceği
düşünülmüştür. 2018’den bir incelemenin sonuçları, CBD’nin ve tohumlardaki
diğer bileşiklerin nöroprotektif, anti-enflamatuar etkilere sahip olabileceğini
ve ayrıca bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olabileceğini
düşündürmektedir.
KALP
SAĞLIĞINI ARTIRIR
Tıp topluluğu, omega-3 yağ asitlerinin kalp sağlığını iyileştirdiğine ve aritmi
ve kalp hastalığı gibi sorunların riskini azalttığına inanıyor. Kenevir
tohumları yüksek düzeyde omega-3 içerir ve sağlıklı bir omega-3 ila omega-6 yağ
asitleri oranı içerir. Tohumlar ayrıca nitrik okside dönüşen bir amino asit
olan yüksek seviyede arginin içerir. Nitrik oksit, arter ve ven genişlemesi
için gereklidir ve kan damarı duvarlarının pürüzsüz ve elastik kalmasına
yardımcı olur. Kan basıncını düşürmek, sağlıklı bir diyet yemek ve çeşitli
egzersiz türlerine katılmak kalp yetmezliği riskini azaltmaya yardımcı
olabilir.
İLTİHAPLARI
AZALTIR
Kenevir tohumlarındaki omega-3 miktarı ve tohumların sağlıklı omega-3 / omega-6
oranı birlikte iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Ek olarak, kenevir
tohumları, anti-enflamatuar etkilere sahip olabilen çoklu doymamış bir yağ
asidi olan zengin bir gama linolenik asit (GLA) kaynağıdır. Hayvanlar üzerinde
yapılan bazı çalışmalar, GLA’nın bir iltihap azaltıcı özelliği görülmektedir.
Bununla birlikte, insanlarda yapılan son araştırmalar, asidin her zaman etkili
olmadığını göstermektedir. The European Journal of Pharmacology dergisinde
yapılan bir inceleme, insanların GLA’yı çok karmaşık bir şekilde işlediğini
belirtmektedir; bu, insanlarda yapılan çalışmaların neden hayvanlar
üzerindekilerden daha çeşitli sonuçlar verdiğini açıklayabilir. Bu çalışmalara
bakarken, araştırmacıların genellikle yüksek konsantrasyonlarda kenevir tohumu
özü kullandıklarını ve tohumları yemenin daha az dramatik etkiler
üretebileceğini not etmek önemlidir. Enflamasyonu azaltmak, aşağıdakiler gibi
kronik hastalıkların semptomlarını yönetmeye yardımcı olabilir:
-Metabolik Sendrom
-2 Tip Diyabet
-Artrit
-Kalp Hastalığı
-Alkole bağlı olmayan yağlı karaciğer hastalıkları.
DERİ VE
CİLT HASTALIKLARINA İYİ GELİR
Atopik dermatit (AD) ve akne, her ikisi de kronik inflamasyondan
kaynaklanabilir. Kenevir tohumlarındaki anti-enflamatuar bileşikler yardımcı
olabilir. Diğer olası diyet nedenleri arasında akne, omega-3 eksikliğiyle
bağlantılı olabilir. Kenevir tohumlarındaki yüksek omega-3 içeriği akne
semptomlarını yönetmeye ve azaltmaya yardımcı olabilir. Bir 2018 incelemesi,
diyet değişikliklerinin cilt hastalıkları üzerindeki etkilerini araştırdı.
Yazarlar, daha fazla omega-3 yemenin akne semptomlarını iyileştirebileceğine
dair kanıt bulurken, etkilerin kapsamını belirlemek daha fazla araştırma
gerektirecektir. Yazarlar ayrıca prebiyotiklerin ve bitki liflerinin AD
semptomlarını yönetmeye yardımcı olabileceğini belirtiyorlar. Kenevir
tohumları, zengin bir bitki lifi kaynağıdır.
ROMATİZMAL
EKLEM İLTİHABINA İYİ GELİR
Romatizmal ekrem iltihabı otoimmün bir durumdur. Bağışıklık sisteminin kendi
dokularına saldırmasına neden olarak eklemlerde iltihaplanmaya neden olur. 2014
yılında insan hücrelerinde yapılan araştırmalar, kenevir tohumu yağının
anti-romatizmal etkilere sahip olabileceğini öne sürdü. Bununla birlikte, 2018
yılında yapılan bir inceleme, kanabinoidlerin romatizmal hastalıkları etkili
bir şekilde tedavi edebileceğini gösteren kesin kanıtların bulunmadığını buldu.
Yazarlar, daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.
Maden
suyunun inanılmaz faydaları!
Sık sık soda ile karıştırılan ancak
sodaya kıyasla birçok mineral deposu olan maden suyu içeriği ile
birçok faydayı da beraberinde getiri. Vücuda yaptığı en büyük katkı kemik
sağlığını ve kalsiyum olan maden suyunun saymakla bitmeyecek faydalarını sizler
için derledik…
İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu
minerallerin çoğuna sahip olan maden suyu, magnezyum, kalsiyum, sodyum ve
potasyum kaynağıdır. Düzenli tüketimi ile vücut ve cilt sağlığına fayda
gösteren maden suyu, genellikle sodayla karıştırılır. Soda içilebilir bir suyun
karbondioksit karıştırılmış haliyken; maden suyu, yeraltı sularından elde
edilen, yer altından yüzeye çıkarken, mineral yönünden zenginleşir. Her iki su
da mideyi rahatlatma özelliğine sahipken; soda, maden suyu gibi mineral
yönünden zengin değildir. Bu nedenle tüketilmesi önerilen soda değil maden
suyudur. Maden suyu tüketimi, özellikle yaz aylarında terleme ile kaybedilen
minerali geri kazanmak için önemlidir. Maden suyunun hamilelikte tüketimi en
çok merak edilen konular arasındadır. En çok mineral takviyesine ihtiyaç
duyulan bu dönemde, mineral açısından zengin olan maden suyunun tüketimi,
hipertansiyon vb. sağlık sorunları yaşanmıyorsa tüketilebilir.
KEMİK
SAĞLIĞINI GELİŞTİRİR
maden suyu, kemikler için en önemli
mineral olan kalsiyum kaynağıdır. Vücuttaki kemik, diş vb. dokulara yaptığı
katkıyla, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Günde bir bardak içilen maden
suyu günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Ayrıca kalsiyum içeriği ile kemikleri
kuvvetlendirerek osteoporozdan korur. Özellikle çocuklarda büyüme döneminde ve
hamilelikte artan mineral ihtiyacının (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum
gibi) karşılar.
VÜCUT
YAĞINI DENGELER
sülfat, bikarbonat iyonları içeriği
ile vücuttaki yağı metabolize eden maden suyu, kilo kaybına yardımcı olur.
Yağ yakma konusunda önemli bir takviyedir.
KAN
BASINCINI DENGELER
magnezyum ve kalsiyum kaynağı
olan maden suyu, kan basıncında dalgalanma sorunu yaşayan insanlar için
bir nimettir. Her iki mineral de insan beyninin ve vücudun elektrolitik
prosesine aktif şekilde katılır. Bu elektrolitik denge, insanlardaki kan basıncının
korunması için çok önemlidir.
KÖTÜ
KOLESTEROL ÜRETİMİNİ DURDURUR
vücuttaki yağ oranını
dengeleyen maden suyu böylece kötü kolesterol üretimine de engel
olur. Kötü kolestrol yağ dokularına ve kan kılcal damarlarına ve çevresine
çöker. Kılcal damarları daraltması kalp krizi riskini artıran kan basıncını
artırır. Maden suyu, kılcal damarlarda kolesterol büyümesini ve birikimini
engeller. Bloke kılcal yolları yeniden açar.
SİNDİRİMİ
KOLAYLAŞTIRIR
Maden suyu, sülfat içerir.
Sülfatlar pankreasta lipaz ve amilaz gibi sindirim enzimleri üreten
katalizörlerdir. Bu sindirim enzimleri şişkinlik ve kabızlık gibi sorunları
kolaylaştırır.
MİDE
ASİTİNİ DENGELER
bikarbonat içeriği ile midede
bulunan asit yoğunlu ile oluşan ekşime ve yanmayı azaltır.
KAS
GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAR
maden suyu magnezyum ve
potasyum gibi farklı minerallerin bir karışımıdır. Bu mineraller, insan
kaslarının düzgün büyümesi ve işleyişi için gereklidir. Fiziksel hareketleri
kolaylaştırırken, kas kasılmalarını önler.
CİLDİN
PARLAKLIĞINI ARTTIRIR
Mineral su, cilt dostu silisyum
parçacıklarının taze bir kaynağıdır. Silisyum, güzel bir cildin doğal sırrıdır.
İnsan derisinde kollajen üretimini tetikler. Artan kallojen oluşumu,
kırışıklıkların, koyu renk lekelerin azalmasına yol açar ve cilde parlak bir
görünüm verir.
SAÇLARI
GÜÇLE NDİRİR
güneş, kötü hava, sayısız işlem
saçları yıpratır ve kuvvetini azaltır. Maden suyu, kafa derisinin normal
PH düzeyini içeriden geri yükleyerek kayıp gücü ve parlaklığı geri kazandırır.
Oksijen arzını da azaltan maden suyu, her bir saç teline kuvvet verir.
AŞIRI MADEN
SUYU TÜKETİMİNE DİKKAT!
İçeriğinde bulunan sodyum yani tuz
içeriği ile aşırı tüketildiği takdirde tansiyon, börek hastalıkları ve mide
ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı
idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için kemik erimesi sorununa yol
açabilir. Kalp, tansiyon ve böbrek hastalarının uzak durması gereken maden
suyundan, normal kiloda bir bireyin günde iki şişe tüketmesi idealdir. Ayrıca
maden suları genellikle farklı oranlarda mineral içeriklerine sahiptir.
Kalsiyum ve magnezyum içerikleri düşük, sodyum içerikleri yüksek maden
sularının tercih edilmesi idealdir.
KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/galeri/saglik/maden-suyunun-inanilmaz-faydalari
Çörek otu
yağı faydaları nelerdir?
Çörek otu yağı dikkat çekici
faydaları ile şimdiden sofraları süslüyor. Kalp hastalıkları, kanser, damar
tıkanıklığı gibi sağlık sorunları ile savaşmada etkili olan çörek otu yağı
faydaları ile birçok derdinize deva olacak. Yazımızı okuyarak çörek otu yağı
faydaları nelerdir, çörek otu ne işe yarar öğrenebilir, bu şifalı ürünü hayatınızın
bir parçası haline getirebilirsiniz.
Çörek otu
yağı faydaları ile alternatif tıp tercih edenlerin yeni gözdesi
olmaya hazırlanıyor. Birçok önemli hastalığa iyi geldiği tespit edilen çörek
otu yağını aktar vb. yerlerden satın alarak günlük hayatınızda
kullanabilirsiniz. Kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan çörek otu yağı
bunun yanı sıra sinüzit, damar hastalıklarına da iyi gelen şifalı yapısıyla
dikkat çekiyor. İlaç kullanımından hoşlanmıyorsanız çörek otu yağı
kullanımı ile daha etkili bir çözüm bulabilirsiniz.
Çörek otu yağı faydaları ve çok
daha fazlasını yazımızda sizler için toparladık, detaylı bilgi için göz
atabilirsiniz.
Çörek otu
yağının faydaları
Çörek otu yağı faydaları ile
oldukça ilginizi çekecek doğal bir ürün. Kalpten baş ağrısına kadar birçok
farklı sağlık sorununun tedavisinde kullanılan çörek otu yağının ne işe
yaradığını sizler için hazırladık,göz gezdirmeyi unutmayın.İşte çörek otu
yağının faydaları..
Kemik ve
kas ağrılarına iyi gelir
Vücudunuzda iltihap, romatizma ve
gut gibi sağlık sorunlarına bağlı ağrılar mevcutsa çörek otu yağı ile bu
ağrılarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Ağrı olan bölgeyi her gece
yatmadan önce çörek otu yağı ile ovarak kullanım yapabilirsiniz. Bir çay bardağı
çörek otu kullanımı yeterli olacaktır.
Kansere
karşı koruma görevi üstlenir
İçeriğinde yer alan değerli besin
maddeleri sayesinde kansere karşı önleyici etkisi bulunan çörek otu yağı ile
kansere karşı korunabilirsiniz.
Baş
ağrılarını dindirir
Sinüzit gibi sağlık sorunları
üzerinde etkili olan çörek otu yağı kısa sürede baş ağrılarını dindirir. Baş
çevresini çörek otu yağı ile ovalayıp sonrasında tülbent ile sararak baş
ağrılarını yok edebilirsiniz. Bu işlemi düzenli olarak kullanabilirsiniz.
Vitamin ve
mineral deposu
Oldukça faydalı bir ürün olan çörek
otu yağı içinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Çörek otu yağının
içerdiği değerli bileşenler arasında A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum,
magnezyum, potasyum, Omega 3, Omega 6 yağ asitleri bulunmaktadır.
Sindirim
sistemini rahatlatır
Çörek otu yağı faydalarından birisi
de sindirim sistemini rahatlatmasıdır. Kabızlığı önleyen çörek otu yağı gaz
söktürücü etkisi ile de dikkat çekicidir.
Öksürüğe
iyi gelir
Bronşitin neden olduğu öksürük için
doğal bir tedavi yöntemi olarak çörek otu yağı kullanabilirsiniz.Kış aylarında
sık sık grip, nezle gibi sağlık sorunları ile karşılaşıyorsanız çörek otu yağı
etkili bir ürün olacaktır.
Kansere
karşı koruma görevi üstlenir
İçeriğinde yer alan değerli besin
maddeleri sayesinde kansere karşı önleyici etkisi bulunan çörek otu yağı ile
kansere karşı korunabilirsiniz.
Kolesterolü
dengede tutar
Çörek otu yağı
faydaları arasında kolesterolü dengede tutması da yer alır. Diğer
faydaları ise kan basıncını ve buna bağlı olarak tansiyonu düşürmesidir.
Daha
sağlıklı saçlar
Çörek otu yağı ile çok daha
sağlıklı saçların sahibi olabilirsiniz. Saçların erken beyazlamasını ve
dökülmesini önleyen çörek otu yağı saçları çok daha güçlü bir hale getirir.
Çörek otu
yağı kullanım önerileri
Çörek otu yağı faydalarından etkili
bir biçimde faydalanmak istiyorsanız yağı doğru bir biçimde kullanmayı
öğrenmeniz gerekir. Çörek otu yağını farklı şu şekillerde kullanabilirsiniz:
-Çörek otu yağını içerek
tüketebilirsiniz. Günlük 1 tatlı kaşığı kullanım yeterli olacaktır.
-Çörek otu yağını sürerek
kullanabilirsiniz. Özellikle ağrı olan bölgelere sürerek tedavi edebilirsiniz.
Saçlarınızın daha sağlıklı bir hale gelmesi için de saç diplerinize çörek otu
yağı sürebilirsiniz.
-Çörek otu yağının diğer bir
kullanım şekli ise kapsül biçimindedir.
KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/corek-otu-yagi-faydalari-nelerdir–pembenar-detay-genelsaglik-2637116/
Gripten
koruyan besinler nelerdir?
Grip salgınında artış
görülmektedir. Doğru besinleri yeterli miktarda tüketerek gripten korunmak
mümkündür.
Gripten koruyan besinlerin
tüketilmesi kış aylarında büyük önem arz etmektedir.
Elma
Herkes tarafından çok sevilen bu
meyvenin vitamin zenginliği bir hayli fazladır. Vücudu gribal hastalıklara
karşı korur.
Balık
Balık, kış
aylarında haftada en az 2 defa tüketilmesi gereken bir besindir. İçerisindeki
omega-3 vücudu gribal enfeksiyonlardan uzak tutar.
Portakal
İçerisinde C, B1, B2, A ve P
vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, potasyum bulunduran portakal, kış aylarında
vazgeçilmeziniz olmalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyon dengeleme
ve kandaki kolesterol seviyesini düşürme özelliği vardır. Ayrıca kanı temizler
ve cilt güzelliği için de çok önemlidir.
Greyfurt
Genel olarak ekşi tadı yüzünden pek
hoşlanılmasa da greyfurt şifalı bir besindir. Kalbe faydalıdır. Damarları
güçlendirir.
Soğan
Soğan kokusundan dolayı sosyal
hayatta pek tercih edilmese de önemli bir antibiyotiktir. Bağışıklık sistemini
güçlendirir.
Mandalina
Mandalina da portakal gibi C
vitamini bakımından zengindir. Gribal enfeksiyonlara karşı direnç gösterir.
İçerdiği potasyum sayesinde yüksek tansiyonun düşmesini sağlar.
Muz
Muz serotonin hormonu
salgılanmasına yardımcı olur. Mutluluk verir. Yorgunluğa iyi gelir. Rahat bir
uyku çekilmesini sağlar. Ayrıca dolaşım sistemine de iyi gelir.
Nar
Yemesi zor bir meyve olsa da narın
çok fazla yararı vardır. Antioksidan özelliği fazladır. Bağışıklık sistemini
güçlendirir. Ayrıca kan yapıcıdır. Kansere karşı doğal bir savaşçıdır.
Zencefil
Zencefil, enfeksiyonlara karşı iyi
bir koruyucudur. Çay olarak tüketilebilir.
Ceviz
Ceviz selenyum kaynağıdır. Her
türlü gribal rahatsızlığa karşı koruyucudur.
Bal
Bal yapısı sebebiyle anti
bakteriyeldir. Balı yoğurdunuza ya da çaylarına ekleyerek
tüketebilirsiniz.
Badem
Badem E vitamini içeren bir başka
besindir. Her gün tüketilen badem vücudu gribe karşı korur.
Kivi
Kivi, vücudun C vitamini ihtiyacını
karşılamak için uygun bir meyvedir. Ayrıca içerisinde C, B1, B2 vitaminleri,
kalsiyum, fosfor, demir ve protein bulunur. Kış aylarında günde 1 adet kivi
yemek gribal enfeksiyonlara karşı savaşmanıza yardımcı olur.
Yulaf
Yulaf, E ve B vitamini içerir.
Ayrıca yüksek lif içeriğiyle uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.
Mantar
Mantar,
bağışıklık için önemli bir göreve sahiptir. Vücudun virüsü (Beta-glucan gribine
karşı) tanımasını ve yok etmesini sağlar.
Ayva
Ayva; C, B1, B2, A vitaminleri
yönünden zengin bir besindir. Kış aylarında gribe karşı korunmanıza büyük
ölçüde yardımcı olacaktır.
KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/gripten-koruyan-besinler-nelerdir–pembenar-detay-alternatiftip-2624248/
0 Yorumlar