FAYDALI BİLGİLER - ALİM KABAK

FAYDALI BİLGİLER

 

Bu içecek karın yağını hemen eritiyor!

Karın çevresinde biriken inatçı yağlar, genelde bağırsak tembelliği sonucu oluşur. Yağlar karında depolanır ve vücudun toksinlerden arınmasını (detoksifikasyon) yavaşlatır. Bu yüzden beslenme uzmanları bu probleme çözüm olarak bir içecek öneriyorlar.

Göbek Yağı Eriten İçecek Tarifi

– 125 gram yaban turpu

– 3 adet limon (tarım ilaçlarını temizlemek için, kullanmadan önce limonları su dolu bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı sirke ilave edin ve 10 dakika bekletin)

– 3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:

125 gram yaban turpunu mutfak robotuna koyup iyice çekin. Limonları (kabuğu soyulmamış olarak) kesin, çekirdeklerini çıkarın ve limonları da mutfak robotuna koyun. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yaban turpuyla birlikte çekin. Ardından 3 yemek kaşığı balı ilave edin ve iyice karıştırın.

Bu karışımı ağzı kapalı bir kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin.

Peki nasıl tüketilmeli?

Bu karışımından 3 hafta boyunca, günde iki defa, öğün esnasında 1 yemek kaşığı tüketin.

Yaban turpunun sağlık açısından faydaları:

Yaban turpu kökünün ve yapraklarının sağlığa faydaları yüzyıllardır bilinmekte. Yaban turpu brokoliden 10 kat fazla glukozinolat içerir, bu sayede faydasından yararlanmak için çok fazla yaban turpu tüketmeniz gerekmez. Hatta etinizin üzerine süreceğiniz az miktarda yaban turpu sağlık açısından önemli faydalar sağlar.

Latince adı Armoracia rusticana olan yaban turpunda bulunan glukozinolatlar, kansere ve çevresel zehirlere karşı direnci artırır. Güçlü antioksidan özelliklere sahiptir ve aynı zamanda burun ve solunum yolu problemlerini rahatlatmada kullanılabilir. Glukozinolatlar ayrıca, belirli bakteri ve mantar türlerine karşı zehirleyici etkiye sahiptir. Enfekte olmuş bölgedeki kan akışını hızlandırıp, atıkların vücudun o bölgesinden hızla uzaklaştırma kabiliyeti sayesinde farklı enfeksiyonlara karşı doğal antibiyotik işlevi görür.

Limonun sağlık açısından faydaları:

Limonun tadı her ne kadar asidik olsa da, limon vücutta bazik etki oluşturur. Hatta limonlar en çok bazik etki gösteren gıdalardan biridir, bu da limonu vücudun yüksek asidik olduğu durumları dengelemek için mükemmel bir gıda haline getirir. Dünyanın her yerinde sevilen, mutfaklarımızın ana gıdalarından olan limon ürik asit ve diğer toksinleri çözücü bir maddedir, karaciğeri çok iyi uyarır ve safrayı sıvılaştırır.

Limon kabuğunda bulunan tangeratin isimli güçlü fitobesin bileşeninin Paskinson’s hastalığı gibi beyin hastalıklarında karşı koruduğu gösterilmiştir. Limon, C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından da zengindir ve bağışıklık sisteminin soğuk algınlığı ve gripe yol açan mikroplarla savaşmasına yardımcı olur. Meyve ve sebzeler açısından zengin, sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak özellikle fiziksel olarak daha az hareketli olduğumuz kış aylarında daha da önemlidir.

Balın sağlık açısından faydaları:

Bal arıları tarafından çiçeklerdeki nektardan üretilen tatlı bir sıvı olan bal, bazı kanser türleri ve kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı antioksidanlar olan flavonoidleri içerir. Yapılan son araştırmalar, balla tedavinin ülser ve bakteriyel gastroenterit (mide bağırsak yangısı) rahatsızlıklarını azaltmaya yardımcı olduğunu gösterdi.

Bal, özellikle de karabuğday balı öksürüğe iyi gelir. Yapılan bir araştırmada karabuğday balının gece öksürüğüne iyi geldiği ve rahat bir uyku sağladığını gösterdi.

KAYNAK: http://yemek.mynet.com/gunde-2-yemek-kasigi-tuketin-ve-gobeginize-elveda-deyin-1157199

 

 

YETİŞKİNLER İÇİN ENERJİ VERİCİ MACUN;

500 GR KESTANE BALI

50 GR POLEN

30 GR BADEM TOZU

50 GR ZENCEFİL TOZU

50 GR ÇÖREK OTU TOZU

50 GR ÜZÜM ÇEK TOZU

30 GR ZERDEÇAL

20 GR GİNSENG OTU TOZU

30 GR ÇAKŞIR OTU TOZU

40 GR AZGIN TEKE OTU TOZU

50 GR FINDIK TOZU

YUKARIDA YER ALAN ÜRÜNLERİ GÜZEL BİR KAVANOZDA KARIŞTIRINIZ. GÜNDE 2 KERE KULLANABİLİRSİNİZ.

NOT: KÜRÜMÜZÜ UYGULAMADAN ÖNCE MUHAKKAK DOKTORUNUZA DANIŞINIZ!

 

Öksürüğü geçiren 3 malzemeli karışım

Havaların soğumasıyla ve sigara kullanımının artmasıyla baş gösteren öksürükten evde bulundurduğunuz 3 malzemeyle kurtulabilirsiniz.

Kuru, ıslak öksürük sigara kullanımından veya soğuk algınlığı gibi hastalıkların gelişmesiyle ortaya çıkar.

Öksürüğün gelişmesinin en temel nedeni ise soluk borusu ve akciğerdeki istenmeyen atıkların dışarı atılmasıdır. Ancak sizi bu illetten kurtaracak çok basit bir tarifimiz var. Evinizde bulunan 3 değerli malzemeyle geçmeyen öksürükten kurtulabilirsiniz.

Malzemeler:

– 3 bardak su
–  1 tane soğan
– 1 tane misket limonu 
–  2 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı:

3 bardak içme suyunu derin bir kap içerisinde iyice kaynatın. Daha sonra soğanı soyup ikiye bölerek ve kaynayan suyun içerisine atın ve 15 dk kaynatın. 15 dk sonunda soğanı tencereden alın ve suyu ılımaya bırakın. Su ılındıktan sonra içerisine 2 çorba kaşığı bal ve limon suyu ekleyip içebilirsiniz.

Not:  Soğanın kokusunu bastırmak için içerisine tarçın ekleyebilirsiniz…

KAYNAK: http://www.haber7.com/genel-saglik/haber/2251651-oksurugu-geciren-3-malzemeli-karisim

 

 

Mucize Kür … Limon sarımsak kürü tarifi, nasıl yapılır?

Malzemeler

·  2 litre hiç su eklenmemiş taze sıkılmış limon suyu

·  40 diş soyulmuş sarımsak

·  Koyu renkli, ışık almayan büyük bir kavanoz

Nasıl yapılır?

Sıktığınız limonları mümkünse koyu renkli bir kavanoza doldurun ve üstüne hiç ekstra su eklemeyin. Sıktığınız limon suyu 2 litre yani 8 su bardağı kadar olmalı. Ardından 40 diş orta boy sarımsağı soyun ve ezin. Sarımsakları da kavanozun içine ekleyerek ılık ve ışık almayan bir odada bu karışımı 21 gün boyunca muhafaza edin. Ancak kavanozu her gün çalkalamanız gerektiğini de unutmayın.

21 günün sonunda sarımsaklar limon suyunun içinde iyice eridikten sonra bu kürü her sabah kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı olarak içebilirsiniz.


Ahmet & Elmas MARANKİ (Şifalı Kürler Kitabı)

 

MARANKİ SOĞAN KÜRÜ

Her gün taze olarak hazırlanmalıdır.
1 orta boy kabuklu soğan yıkanır, soğanı eliniz ya da sert bir cisimle biraz ezin. 2 su bardağı su koyulur ve cezvede 5 dakika kaynatılır.
Elde edilen kaynar soğan suyunun ılınması beklenir.
Ilık bir şekilde sabah akşam bir su bardağı bu sudan içilir. bardak içilir.
Böylece 21 gün boyunca soğan suyu kürüne devam edilir.

Soğan kürünün faydaları nelerdir? Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı kullanılabilir. Polikistik over sendromu tedavisin destek olarak kullanılabilir. Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini gidermek için bir alternatiftir. Menopoz şikayetlerini azaltmak için kullanılabilir. Vajinal akıntılarda kullanılabilir. Hamile kalmak isteyenlere uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ciltte çıkan iltihaplı sivilce ve aknelerde kullanılmaktadır. Uzmanlar içeriğindeki sulfosid nedeniyle doğal antibiyotik olarak adlandırırlar. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri bulunduğu bilinmektedir. Vücutta meydana gelen yağlanmayı azaltacağından, zayıflamaya yardımcı olur. Prostatta oluşan iltihapları azaltıcı etkileri nedeniyle, ağrıların azalmasına yardımcıdır. Çiğ soğan tüketimi, yemek sonrasında kandaki total gliserit oranını düşürmede kullanılabilir.

Kaynak: Prof. Dr. Ahmet&Elmas Maranki (Şifalı Bitkiler kitabı)


GAZ, REFLÜ VE ÜLSER ŞİKAYETİ OLANLAR BU KÜRÜ UYGULAYABİLİRLER!!

PATATES (SOLANUM TUBEROSUM)

Patates önemli bir besin maddesidir.

Kullanma şekli:
Patateste bol miktarda protein, B, C vitaminleri ve fazla miktarda potasyum bulunur. Unlu gıdalara göre bir derece daha iyi oluşu, daha fazla minerale sahip oluşundandır.

Önerilen hastalıklar:
Şeker hastalarının kanını alkali hale getirerek, susuzluklarını keser ve hastalıklarına dayanıklılığını artırır. Ülser ve reflüye yardımcı olur. Denenmiş ve mücerrebdir. Sindirimi kolaylaştırıp, kabızlığı

önler. Karaciğer şişliğini giderir. İshali kesmek için patates püresi, yağsız yoğurtla karıştırılıp yenir.

Sert bir cisim yutanlar, patates püresi yiyerek cismi çıkarır.
 

Kullanma şekli:
Vitamin değerinin kaybolmaması için külde veya çift tabanlı tencerelerde pişirilmelidir. Suyunu çiğ sıkarak her sabah 2 bardak çiğ olarak içmek gaz, ülser ve reflünün şifasıdır. Suda haşlandığı zaman, patates içinde bulunan potasyum ve diğer faydalı maddeler suya geçerek kaybolur. Suyu dökülmemeli kullanılmalıdır. (Hibrit tohum olmamalı).

Kızartılarak yenilmezse kilo aldırmaz.

Patates yemeği piştiği gün tüketilmelidir.
 
Yan etkileri:
Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Kaynak: Prof. Dr. Ahmet & Elmas Maranki (Şifalı Bitkiler kitabı Syf. 315-316)


KENEVİR TOHUMU’NUN FAYDALARI – KENEVİR TOHUM YAĞI’NIN FAYDALARI

 

PROTEİN AÇISINDAN ZENGİNDİR
Kenevir tohumları 9 temel amino asitin tamamını sağlayan bir protein kaynağıdır. Kenevir tohumları neredeyse soya fasulyesi kadar protein içermektedir ve her 30 gram tohumda yaklaşık 3 yemek kaşığı(9.46gram) protein vardır. Amino asitler tüm proteinler için yapı taşıdır. İnsan vücudu bu asitlerin dokuzunu da üretemez bu nedenle kişilerin bunu alması gerekir. Daha az sayıda bitki bazlı gıda tam protein kaynağıdır ve kenevir tohumları vejeteryan ve vegan diyetlerine katkı yapar. Kenevir tohumu özellikle kalp sağlığı için faydalı olan arginin adı verilen bir amino asit bakımından zengindir ve kalp sağlığı için yararlıdır.

DOYMAMIŞ YAĞLAR İÇERİR
Doymamış yağların özellikle OMEGA-3 yağ asitine yararları çoktur. Kenevir tohumları omega-3 bakımından zengindir ve alfa-linolenik asit(ALA) bakımından büyük bir esansiyel yağ kaynağıdır. Vücudumuz esansiyel yağ asitlerini üretemez ve bu vücut için ve sağlığımız için çok önemlidir ayrıca omega-3’lerin omega-6’lara oranıda oldukça önemlidir. Genel olarak insan vücudu çok fazla omega-3 ve omega-6 tüketme eğilimindedir eğer diyetlere ve beslenmemize kenevir tohumunu eklersek bu dengeyi sağlamaya yardımcı olacaktır. 2015 yılında yapılan bir hayvan araştırmasının sonuçlarına göre, tavukların diyetine kenevir tohumu ve kenevir tohumu yağı dahil etmek, yumurta sarısında artan seviyelerde omega-3 ve daha sağlıklı bir omega-3 ile omega-6 oranına yol açmıştır. Ayrıce kenevir tohumlarının doymuş yağ oranı düşüktür ve trans yağları içermez.

KENEVİR TOHUMU VE TOHUM YAĞI BOL LİF İÇERİR
Kenevir tohumundaki lifin çoğu kenevirin dış kabuğunda veya kenevirin kabuğunda bulunur. Bunula birlikte kenevir tohumları yaklaşık 1,2gram lif içerir. Her gün düzenli ve yeterince lif tüketmek;
-İştahı azaltmak
-Kilo konusunda yardım
-Kan şeker seviyesini dengelemek
-Bağırsak sağlığını geliştirmek için faydalıdır.

ZENGİN MİNERAL VE VİTAMİN KAYNAĞI
Kenevir tohumları etkileyici bir dizi vitamin ve minerel içerir.
Kenevir tohumu özellikle şu yönlerden zengindir;
-E vitamini
-Magnezyum
-Fosfor
-Potasyum
Kenevir yağı ayrıca çok derece iyi bir demir, çinko ve B vitamini kaynağıdır ve ayrıca kenevir tohumu niasin(B3 vitamini), B2 vitamini, tiamin(B1 vitamini), B6 vitamini ve folat(b9 vitamini) bakımındanda oldukça zengindir. Bazı araştırmalarda ise kenevir tohumunun çeşitli olumlu sağlık etkilerine sahip olduğu görülmektedir.

BEYNİNİZİ KORUR
Kenevir tohumlarında bulunan CBD bileşiği nörolojik koşullara yardımcı olabilir. Food Chemistry dergisinde yayınlanan bir araştırma kenevir tohumu ekstresinin laboratuar testlerinde antioksidan etkilerine sahip olduğunu buldu. Bu etkiler kenevir tohumlarının CBD içeriğinden kaynaklanıyor olabileceği düşünülmüştür. 2018’den bir incelemenin sonuçları, CBD’nin ve tohumlardaki diğer bileşiklerin nöroprotektif, anti-enflamatuar etkilere sahip olabileceğini ve ayrıca bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

KALP SAĞLIĞINI ARTIRIR
Tıp topluluğu, omega-3 yağ asitlerinin kalp sağlığını iyileştirdiğine ve aritmi ve kalp hastalığı gibi sorunların riskini azalttığına inanıyor. Kenevir tohumları yüksek düzeyde omega-3 içerir ve sağlıklı bir omega-3 ila omega-6 yağ asitleri oranı içerir. Tohumlar ayrıca nitrik okside dönüşen bir amino asit olan yüksek seviyede arginin içerir. Nitrik oksit, arter ve ven genişlemesi için gereklidir ve kan damarı duvarlarının pürüzsüz ve elastik kalmasına yardımcı olur. Kan basıncını düşürmek, sağlıklı bir diyet yemek ve çeşitli egzersiz türlerine katılmak kalp yetmezliği riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

İLTİHAPLARI AZALTIR
Kenevir tohumlarındaki omega-3 miktarı ve tohumların sağlıklı omega-3 / omega-6 oranı birlikte iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Ek olarak, kenevir tohumları, anti-enflamatuar etkilere sahip olabilen çoklu doymamış bir yağ asidi olan zengin bir gama linolenik asit (GLA) kaynağıdır. Hayvanlar üzerinde yapılan bazı çalışmalar, GLA’nın bir iltihap azaltıcı özelliği görülmektedir. Bununla birlikte, insanlarda yapılan son araştırmalar, asidin her zaman etkili olmadığını göstermektedir. The European Journal of Pharmacology dergisinde yapılan bir inceleme, insanların GLA’yı çok karmaşık bir şekilde işlediğini belirtmektedir; bu, insanlarda yapılan çalışmaların neden hayvanlar üzerindekilerden daha çeşitli sonuçlar verdiğini açıklayabilir. Bu çalışmalara bakarken, araştırmacıların genellikle yüksek konsantrasyonlarda kenevir tohumu özü kullandıklarını ve tohumları yemenin daha az dramatik etkiler üretebileceğini not etmek önemlidir. Enflamasyonu azaltmak, aşağıdakiler gibi kronik hastalıkların semptomlarını yönetmeye yardımcı olabilir:
-Metabolik Sendrom
-2 Tip Diyabet
-Artrit
-Kalp Hastalığı
-Alkole bağlı olmayan yağlı karaciğer hastalıkları.

DERİ VE CİLT HASTALIKLARINA İYİ GELİR
Atopik dermatit (AD) ve akne, her ikisi de kronik inflamasyondan kaynaklanabilir. Kenevir tohumlarındaki anti-enflamatuar bileşikler yardımcı olabilir. Diğer olası diyet nedenleri arasında akne, omega-3 eksikliğiyle bağlantılı olabilir. Kenevir tohumlarındaki yüksek omega-3 içeriği akne semptomlarını yönetmeye ve azaltmaya yardımcı olabilir. Bir 2018 incelemesi, diyet değişikliklerinin cilt hastalıkları üzerindeki etkilerini araştırdı. Yazarlar, daha fazla omega-3 yemenin akne semptomlarını iyileştirebileceğine dair kanıt bulurken, etkilerin kapsamını belirlemek daha fazla araştırma gerektirecektir. Yazarlar ayrıca prebiyotiklerin ve bitki liflerinin AD semptomlarını yönetmeye yardımcı olabileceğini belirtiyorlar. Kenevir tohumları, zengin bir bitki lifi kaynağıdır.

ROMATİZMAL EKLEM İLTİHABINA İYİ GELİR
Romatizmal ekrem iltihabı otoimmün bir durumdur. Bağışıklık sisteminin kendi dokularına saldırmasına neden olarak eklemlerde iltihaplanmaya neden olur. 2014 yılında insan hücrelerinde yapılan araştırmalar, kenevir tohumu yağının anti-romatizmal etkilere sahip olabileceğini öne sürdü. Bununla birlikte, 2018 yılında yapılan bir inceleme, kanabinoidlerin romatizmal hastalıkları etkili bir şekilde tedavi edebileceğini gösteren kesin kanıtların bulunmadığını buldu. Yazarlar, daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

 

Maden suyunun inanılmaz faydaları!

Sık sık soda ile karıştırılan ancak sodaya kıyasla birçok mineral deposu olan maden suyu içeriği ile birçok faydayı da beraberinde getiri. Vücuda yaptığı en büyük katkı kemik sağlığını ve kalsiyum olan maden suyunun saymakla bitmeyecek faydalarını sizler için derledik…

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu minerallerin çoğuna sahip olan maden suyu, magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum kaynağıdır. Düzenli tüketimi ile vücut ve cilt sağlığına fayda gösteren maden suyu, genellikle sodayla karıştırılır. Soda içilebilir bir suyun karbondioksit karıştırılmış haliyken; maden suyu, yeraltı sularından elde edilen, yer altından yüzeye çıkarken, mineral yönünden zenginleşir. Her iki su da mideyi rahatlatma özelliğine sahipken; soda, maden suyu gibi mineral yönünden zengin değildir. Bu nedenle tüketilmesi önerilen soda değil maden suyudur. Maden suyu tüketimi, özellikle yaz aylarında terleme ile kaybedilen minerali geri kazanmak için önemlidir. Maden suyunun hamilelikte tüketimi en çok merak edilen konular arasındadır. En çok mineral takviyesine ihtiyaç duyulan bu dönemde, mineral açısından zengin olan maden suyunun tüketimi, hipertansiyon vb. sağlık sorunları yaşanmıyorsa tüketilebilir.

KEMİK SAĞLIĞINI GELİŞTİRİR

maden suyu, kemikler için en önemli mineral olan kalsiyum kaynağıdır. Vücuttaki kemik, diş vb. dokulara yaptığı katkıyla, günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Günde bir bardak içilen maden suyu günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Ayrıca kalsiyum içeriği ile kemikleri kuvvetlendirerek osteoporozdan korur. Özellikle çocuklarda büyüme döneminde ve hamilelikte artan mineral ihtiyacının (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum gibi) karşılar.

VÜCUT YAĞINI DENGELER

sülfat, bikarbonat iyonları içeriği ile vücuttaki yağı metabolize eden maden suyu, kilo kaybına yardımcı olur. Yağ yakma konusunda önemli bir takviyedir.

KAN BASINCINI DENGELER

magnezyum ve kalsiyum kaynağı olan maden suyu, kan basıncında dalgalanma sorunu yaşayan insanlar için bir nimettir. Her iki mineral de insan beyninin ve vücudun elektrolitik prosesine aktif şekilde katılır. Bu elektrolitik denge, insanlardaki kan basıncının korunması için çok önemlidir.

KÖTÜ KOLESTEROL ÜRETİMİNİ DURDURUR

vücuttaki yağ oranını dengeleyen maden suyu böylece kötü kolesterol üretimine de engel olur. Kötü kolestrol yağ dokularına ve kan kılcal damarlarına ve çevresine çöker. Kılcal damarları daraltması kalp krizi riskini artıran kan basıncını artırır. Maden suyu, kılcal damarlarda kolesterol büyümesini ve birikimini engeller. Bloke kılcal yolları yeniden açar.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Maden suyu, sülfat içerir. Sülfatlar pankreasta lipaz ve amilaz gibi sindirim enzimleri üreten katalizörlerdir. Bu sindirim enzimleri şişkinlik ve kabızlık gibi sorunları kolaylaştırır.

MİDE ASİTİNİ DENGELER

bikarbonat içeriği ile midede bulunan asit yoğunlu ile oluşan ekşime ve yanmayı azaltır.

KAS GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAR

maden suyu magnezyum ve potasyum gibi farklı minerallerin bir karışımıdır. Bu mineraller, insan kaslarının düzgün büyümesi ve işleyişi için gereklidir. Fiziksel hareketleri kolaylaştırırken, kas kasılmalarını önler.

CİLDİN PARLAKLIĞINI ARTTIRIR

Mineral su, cilt dostu silisyum parçacıklarının taze bir kaynağıdır. Silisyum, güzel bir cildin doğal sırrıdır. İnsan derisinde kollajen üretimini tetikler. Artan kallojen oluşumu, kırışıklıkların, koyu renk lekelerin azalmasına yol açar ve cilde parlak bir görünüm verir.

SAÇLARI GÜÇLE NDİRİR

güneş, kötü hava, sayısız işlem saçları yıpratır ve kuvvetini azaltır. Maden suyu, kafa derisinin normal PH düzeyini içeriden geri yükleyerek kayıp gücü ve parlaklığı geri kazandırır. Oksijen arzını da azaltan maden suyu, her bir saç teline kuvvet verir.

AŞIRI MADEN SUYU TÜKETİMİNE DİKKAT!

İçeriğinde bulunan sodyum yani tuz içeriği ile aşırı tüketildiği takdirde tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için kemik erimesi sorununa yol açabilir. Kalp, tansiyon ve böbrek hastalarının uzak durması gereken maden suyundan, normal kiloda bir bireyin günde iki şişe tüketmesi idealdir. Ayrıca maden suları genellikle farklı oranlarda mineral içeriklerine sahiptir. Kalsiyum ve magnezyum içerikleri düşük, sodyum içerikleri yüksek maden sularının tercih edilmesi idealdir.

KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/galeri/saglik/maden-suyunun-inanilmaz-faydalari

Çörek otu yağı faydaları nelerdir?

Çörek otu yağı dikkat çekici faydaları ile şimdiden sofraları süslüyor. Kalp hastalıkları, kanser, damar tıkanıklığı gibi sağlık sorunları ile savaşmada etkili olan çörek otu yağı faydaları ile birçok derdinize deva olacak. Yazımızı okuyarak çörek otu yağı faydaları nelerdir, çörek otu ne işe yarar öğrenebilir, bu şifalı ürünü hayatınızın bir parçası haline getirebilirsiniz.

Çörek otu yağı faydaları ile alternatif tıp tercih edenlerin yeni gözdesi olmaya hazırlanıyor. Birçok önemli hastalığa iyi geldiği tespit edilen çörek otu yağını aktar vb. yerlerden satın alarak günlük hayatınızda kullanabilirsiniz. Kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bunun yanı sıra sinüzit, damar hastalıklarına da iyi gelen şifalı yapısıyla dikkat çekiyor. İlaç kullanımından hoşlanmıyorsanız çörek otu yağı kullanımı ile daha etkili bir çözüm bulabilirsiniz.

Çörek otu yağı faydaları ve çok daha fazlasını yazımızda sizler için toparladık, detaylı bilgi için göz atabilirsiniz.

Çörek otu yağının faydaları 

Çörek otu yağı faydaları ile oldukça ilginizi çekecek doğal bir ürün. Kalpten baş ağrısına kadar birçok farklı sağlık sorununun tedavisinde kullanılan çörek otu yağının ne işe yaradığını sizler için hazırladık,göz gezdirmeyi unutmayın.İşte çörek otu yağının faydaları..

Kemik ve kas ağrılarına iyi gelir

Vücudunuzda iltihap, romatizma ve gut gibi sağlık sorunlarına bağlı ağrılar mevcutsa çörek otu yağı ile bu ağrılarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Ağrı olan bölgeyi her gece yatmadan önce çörek otu yağı ile ovarak kullanım yapabilirsiniz. Bir çay bardağı çörek otu kullanımı yeterli olacaktır.

Kansere karşı koruma görevi üstlenir

İçeriğinde yer alan değerli besin maddeleri sayesinde kansere karşı önleyici etkisi bulunan çörek otu yağı ile kansere karşı korunabilirsiniz.

Baş ağrılarını dindirir

Sinüzit gibi sağlık sorunları üzerinde etkili olan çörek otu yağı kısa sürede baş ağrılarını dindirir. Baş çevresini çörek otu yağı ile ovalayıp sonrasında tülbent ile sararak baş ağrılarını yok edebilirsiniz. Bu işlemi düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Vitamin ve mineral deposu

Oldukça faydalı bir ürün olan çörek otu yağı içinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Çörek otu yağının içerdiği değerli bileşenler arasında A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, potasyum, Omega 3, Omega 6 yağ asitleri bulunmaktadır.

Sindirim sistemini rahatlatır

Çörek otu yağı faydalarından birisi de sindirim sistemini rahatlatmasıdır. Kabızlığı önleyen çörek otu yağı gaz söktürücü etkisi ile de dikkat çekicidir.

Öksürüğe iyi gelir

Bronşitin neden olduğu öksürük için doğal bir tedavi yöntemi olarak çörek otu yağı kullanabilirsiniz.Kış aylarında sık sık grip, nezle gibi sağlık sorunları ile karşılaşıyorsanız çörek otu yağı etkili bir ürün olacaktır. 

Kansere karşı koruma görevi üstlenir

İçeriğinde yer alan değerli besin maddeleri sayesinde kansere karşı önleyici etkisi bulunan çörek otu yağı ile kansere karşı korunabilirsiniz.

Kolesterolü dengede tutar

Çörek otu yağı faydaları arasında kolesterolü dengede tutması da yer alır. Diğer faydaları ise kan basıncını ve buna bağlı olarak tansiyonu düşürmesidir.

Daha sağlıklı saçlar

Çörek otu yağı ile çok daha sağlıklı saçların sahibi olabilirsiniz. Saçların erken beyazlamasını ve dökülmesini önleyen çörek otu yağı saçları çok daha güçlü bir hale getirir.

Çörek otu yağı kullanım önerileri

Çörek otu yağı faydalarından etkili bir biçimde faydalanmak istiyorsanız yağı doğru bir biçimde kullanmayı öğrenmeniz gerekir. Çörek otu yağını farklı şu şekillerde kullanabilirsiniz:

-Çörek otu yağını içerek tüketebilirsiniz. Günlük 1 tatlı kaşığı kullanım yeterli olacaktır.

-Çörek otu yağını sürerek kullanabilirsiniz. Özellikle ağrı olan bölgelere sürerek tedavi edebilirsiniz. Saçlarınızın daha sağlıklı bir hale gelmesi için de saç diplerinize çörek otu yağı sürebilirsiniz.

-Çörek otu yağının diğer bir kullanım şekli ise kapsül biçimindedir. 

KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/corek-otu-yagi-faydalari-nelerdir–pembenar-detay-genelsaglik-2637116/

Gripten koruyan besinler nelerdir?

Grip salgınında artış görülmektedir. Doğru besinleri yeterli miktarda tüketerek gripten korunmak mümkündür.

Gripten koruyan besinlerin tüketilmesi kış aylarında büyük önem arz etmektedir.

Elma 

Herkes tarafından çok sevilen bu meyvenin vitamin zenginliği bir hayli fazladır. Vücudu gribal hastalıklara karşı korur. 

Balık 

Balık, kış aylarında haftada en az 2 defa tüketilmesi gereken bir besindir. İçerisindeki omega-3 vücudu gribal enfeksiyonlardan uzak tutar.  
 
Portakal

İçerisinde C, B1, B2, A ve P vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, potasyum bulunduran portakal, kış aylarında vazgeçilmeziniz olmalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyon dengeleme ve kandaki kolesterol seviyesini düşürme özelliği vardır. Ayrıca kanı temizler ve cilt güzelliği için de çok önemlidir.

Greyfurt

Genel olarak ekşi tadı yüzünden pek hoşlanılmasa da greyfurt şifalı bir besindir. Kalbe faydalıdır. Damarları güçlendirir.  

Soğan 

Soğan kokusundan dolayı sosyal hayatta pek tercih edilmese de önemli bir antibiyotiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Mandalina 

Mandalina da portakal gibi C vitamini bakımından zengindir. Gribal enfeksiyonlara karşı direnç gösterir. İçerdiği potasyum sayesinde yüksek tansiyonun düşmesini sağlar. 

Muz 

Muz serotonin hormonu salgılanmasına yardımcı olur. Mutluluk verir. Yorgunluğa iyi gelir. Rahat bir uyku çekilmesini sağlar. Ayrıca dolaşım sistemine de iyi gelir.

Nar 

Yemesi zor bir meyve olsa da narın çok fazla yararı vardır. Antioksidan özelliği fazladır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca kan yapıcıdır. Kansere karşı doğal bir savaşçıdır.  

Zencefil 

Zencefil, enfeksiyonlara karşı iyi bir koruyucudur. Çay olarak tüketilebilir. 

Ceviz 

Ceviz selenyum kaynağıdır. Her türlü gribal rahatsızlığa karşı koruyucudur. 

Bal

Bal yapısı sebebiyle anti bakteriyeldir. Balı yoğurdunuza ya da çaylarına ekleyerek tüketebilirsiniz. 

Badem

Badem E vitamini içeren bir başka besindir. Her gün tüketilen badem vücudu gribe karşı korur. 

Kivi 

Kivi, vücudun C vitamini ihtiyacını karşılamak için uygun bir meyvedir. Ayrıca içerisinde C, B1, B2 vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir ve protein bulunur. Kış aylarında günde 1 adet kivi yemek gribal enfeksiyonlara karşı savaşmanıza yardımcı olur. 

Yulaf 

Yulaf, E ve B vitamini içerir. Ayrıca yüksek lif içeriğiyle uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.  

Mantar 

Mantar, bağışıklık için önemli bir göreve sahiptir. Vücudun virüsü (Beta-glucan gribine karşı) tanımasını ve yok etmesini sağlar.   
 
Ayva 

Ayva; C, B1, B2, A vitaminleri yönünden zengin bir besindir. Kış aylarında gribe karşı korunmanıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır. 

KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/gripten-koruyan-besinler-nelerdir–pembenar-detay-alternatiftip-2624248/

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar